St. Mihály SportEgyesület
Friss hírek:
2020. szeptember 30. (szerda)

Boldog Új Évet Kívánunk !

23954960-d4bec16074859e9247256e952018c3ae-wm.jpg

A Szent Mihály Futball Club Sportegyesület , a szentmihályi labdarúgás minden tagjának sportsikerekben ,és magánéleti boldogságban gazdag új esztendőt kíván.

Napjaink aktualitása a miniszterelnöki iroda homlokfalára kerülő Szent Mihály szobor építése( képünkön) ,ez  a jól ismert legenda legyen a mi jó  kívánságunk,illetve üzenetünk tagjainknak 2019.-re vonatkoztatva :   

Mihály arkangyal és a Sátán harcát a Jelenések könyve írja le (12:7-10):

"Ezután háború támadt a mennyben: Mihály és angyalai harcra keltek a sárkánnyal, és a sárkány is harcra kelt angyalaival együtt, de nem tudott felülkerekedni; és azért többé nem volt maradása a mennyben. És levettetett a hatalmas sárkány, az ősi kígyó, akit ördögnek és Sátánnak hívnak, aki megtéveszti az egész földkerekséget; levettetett a földre, és vele együtt angyalai is levettettek."

 

Nagyon kedvelt motívuma lett ez évszázadokon át a keresztény művészetnek, hiszen plasztikusan jeleníti meg a Jó és a Rossz küzdelmét. Éppen ezért erősen kötött hagyományai is vannak az ábrázolásnak. Az angyal általában a földön fetrengő sárkányra (esetleg másfajta csúnya pokolfajzatra) tapos, és karddal vagy keresztben végződő lándzsával szúrja le. A kard sokszor lángoló, és előfordul, hogy az angyal pajzsot is tart a kezében - de mindig csatajelenetet látunk, amiből a Jó kerül ki győztesen. Mihályt sárkány nélkül, vagy a már legyőzött állaton taposva szívesen ábrázolták címertartóként is, ilyenkor nem csatázik, hanem nyugodtan álldogál.

 

2019 csinos csatái előtt még van idei feladat is, a vigasságok időszakát éljük, mely kiváló alkalmat ad álmodozásra , nagy tervek szövögetésére.

Melyeket közösen fogunk  megvalósítani az elkövetkező évben.

Jó mulatást, szép látomásokat kívánunk kedves mindnyájatoknak..

Hozzászólások:

Partnereink, Szponzoraink

Szavazás: Szombathely-Szent Mihály

Hazai (25.0%)
Döntetlen (25.0%)
Vendég (50.0%)
Eredmények

A szavazás határideje lejárt. További szavazat leadása nem lehetséges!

Kövess Facebookon!

Elérhetőségeink, Kapcsolat

Telefon:

30/967­-6020 (mob)

st [dot] mihaly [dot] fc [at] gmail [dot] com
szentmihaly [dot] kft [at] gmail [dot] com

Levelezési cím:

6723 Szeged, Zöldfa u. 16.