St. Mihály SportEgyesület
Friss hírek:
2024. március 29. (péntek)

Savanya Csilla,Vigh Patrícia

dsc-7762.jpg

A komoly válogatott  sikerek alkotó szereplője két szentmihályi HÖLGY,Savanya Csilla,és Vigh Patricia, az Europa bajnokság Elit körébe jutot csapatról szoló MLSZ cikket közöljük.:  

A spanyolországi nemzetközi felkészülési tornán előbb legyőzte a cseh, majd vereséget szenvedett a belga csapattól a női U17-es válogatott.

A szombati helyosztón Schumi Dorottya szövetségi edző együttese végig kézben tartotta a mérkőzést. Nagyon fegyelmezetten, tudatosan futballoztak a lányok és szép támadásokkal okoztak gondot a skót védelemnek.

A 34. percben Siber Glória a bal szélen vitte fel a labdát és passzolt Pápai Emőkének, aki ballal megszerezte a vezető találatot. Nem sokkal később a másik oldalon építkeztünk, Mayer Zsófia cselezett és egészen az alapvonaltól gurított vissza ismét Pápai Emőkéhez, az MTK támadója pedig kapásból helyezett a felső léc alá – a 38. percben már 2–0 volt az állás. 

A második félidőben továbbra is nagy mezőnyfölényben játszottunk és a szövetségi edző több játékosnak is lehetőséget adott csereként beszállni a találkozóba. Újabb gól már nem született, így Skócia 2–0-s legyőzésével megszereztük a harmadik helyet a felkészülési tornán.

– Egy nagyon erős mezőnyben lettünk dobogósok. Nem egy talált győzelem volt ez, végig mi irányítottuk a játékot, szép támadásokat vezettünk és szerintem a tornán most játszottunk a legjobban. Amit gyakoroltunk az edzéseken, azt most visszaláttuk a játékosainktól a pályán. Meg akartuk szerezni a harmadik helyet, küzdöttek egymásért a lányok. Örülök, hogy volt bennük tartalék, mindenki odatette magát – nyilatkozta Schumi Dorottya a lefújást követően.

A hazai, szombathelyi rendezésű Eb-selejtező elitkörre készülő együttes a torna március 18-i első megmérettetése előtt részt vesz még egy edzőtáborban Telkiben, majd Szlovéniával játszik két mérkőzést. Az elitkörben aztán Románia (03. 18.), Izland (03. 21.) és Oroszország (03. 24.) lesz az első kalapból sorsolt csapatunk ellenfele.

– Mindig lehet még mit gyakorolni és mivel a játékosok nagyon sok klubból érkeznek hozzánk, át kell még vennünk a taktikai elemeket az elitkörig, ahol, bízom benne, hogy élesek leszünk – mondta a szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Magyarország–Skócia 2–0 (2–0)
Magyarország: Török Noémi – Vigh Patrícia, Sain Anna (Székely Zsuzsanna, 46'), Németh Diána, Vida Boglárka (Antalicz Alexandra, 90') – Mayer Zsófia (Benke Dorka, 54'), Bokor Blanka, Savanya Csilla (Sipőcz Virág, 90'), Siber Glória (Sali Rebeka, 90') – Csizmadia Zsófia (Mészáros Cecília, 74'), Pápai Emőke

Partnereink, Szponzoraink

Szavazás

Hétvégi pontszám ? (Szekszárd/nők,Mindszent/férfiak)

6 (33.3%)
4 (33.3%)
3 (33.3%)
1 (0.0%)
0 (0.0%)
Eredmények

A szavazás határideje lejárt. További szavazat leadása nem lehetséges!

Elérhetőségeink, Kapcsolat

st [dot] mihaly [dot] fc [at] gmail [dot] com
szentmihaly [dot] kft [at] gmail [dot] com

Levelezési cím:

6723 Szeged, Zöldfa u. 16.