St. Mihály SportEgyesület
Friss hírek:
2024. március 28. (csütörtök)

Emlékmérkőzés

101353428-1927019640778439-405075111763247104-o.jpg

A Szent Mihály Futball Club 2020 május 24.-én   Molnár Zsolt szegedi vezérszurkoló tiszteletére,a róla elnevezett lelátó átadása alkalmából, valamint a szegedi labdarúgás 121. születésnapját (május 22.) ünnepelve emlékmérkőzést játszott az FK 1899 Szeged csapatával.

A nagy hírverés mellett lejátszott   mérkőzésről a csfoci.hu tudósítását idézzük:

"Vasárnap délelőtt ismét pattogott a labda Szegeden: a koronavírus-járványt követő első barátságos mérkőzést az FK 1899 Szeged és a St. Mihály játszotta egymással a tápéi KÉSZ Arénában, ahol ünnepélyesen felavatták a közösségi munka keretein belül elkészült Molnár Zsozsi lelátót. A mérkőzés kezdete előtt a klubok képviselői és a szurkolók is egy-egy szál virágot helyeztek el Molnár Zsolt emléktáblája előtt, ezzel is adózva emlékének - egyúttal mindenkire emlékeztek, akik sokat tettek a szegedi labdarúgásért, de már nincsenek az élők sorai között.

Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója elmondta, megalakulásakor az FK 1899 Szeged egy ellenszéllel terhelt időkben, forradalmi lendülettel, tisztán és őszintén képviselte a szegedi labdarúgás évszázados emlékeit.

- A szegedi labdarúgó-szurkolók emblematikus figurája, Zsozsi akkor volt nagy beteg, a szurkolói csoportok mellett jómagam is többször meglátogattam. Nem volt eszméleténél, de mindig reagált a látogatásokkor. Az FK bajnoki mérkőzésein zengett a "gyógyulj, Zsozsi!" rigmus. Sajnos a futball sem tudta megmenteni Molnár Zsoltot, majd az FK Szeged 2013-ban TAO-beruházásának köszönhetően megépítette a lelátót a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján, amelyet róla nevezett el. Majd eljött a szurkolók szentélyének labdarúgástalanítása, ekkor pedig a két klub egyezséget kötött, amelynek értelmében Tápéra került a lelátó. Szokatlan módon így másodjára is felavatták, Zsolt labdarúgó-szenvedélyén keresztül pedig emléket állítunk a szegedi labdarúgásért élt, dolgozott embereknek, akik nem lehetnek már közöttünk - fejtette ki Nógrádi Tibor.

Bár a délelőtt nem az eredményről szólt elsősorban, az FK Szeged magabiztos győzelmet aratott, Dóra János első félidőben szerzett mesterhármasát négy további diszkoszvetős találat követett.

Felkészülési mérkőzésen:
FK 1899 Szeged - St. Mihály 7-0 (3-0)
Gólszerzők: Dóra J. (3), Makai Á. (2), Csuka T. (2). "

Partnereink, Szponzoraink

Szavazás

Hétvégi pontszám ? (Szekszárd/nők,Mindszent/férfiak)

6 (33.3%)
4 (33.3%)
3 (33.3%)
1 (0.0%)
0 (0.0%)
Eredmények

A szavazás határideje lejárt. További szavazat leadása nem lehetséges!

Elérhetőségeink, Kapcsolat

st [dot] mihaly [dot] fc [at] gmail [dot] com
szentmihaly [dot] kft [at] gmail [dot] com

Levelezési cím:

6723 Szeged, Zöldfa u. 16.